Ghidul freelancerului care vrea sa concureze cu firme sau cu agentii

Stim foarte bine ca uneori un freelancer trebuie sa se confrunte cu o concurenta dura din cauza unor firme sau agentii. Din fericire insa acesta poate face fata acestei concurente venind cu cele mai bune servicii cu putinta pentru clientii sai. Citeste acest articol pentru a invata mai multe despre viata unui freelancer si despre cum isi pot face acestia un loc sub soare.

Pe langa multele sale avantaje, viata unui liber profesionist nu este destul de usoara. In multe alte situatii exista cineva care sa raspunda la telefon, care sa se ocupe de vorbitul la telefon, de relatiile cu clientii, de platitul facturilor. Freelancerii au insa incredibila capacitate de a jongla cu toate acestea. Mai ramane insa un obstacol de depasit. Aici este vorba despre urmatorul lucru- acestia nu au o firma mare afara pe care sa scrie – «  suntem cea mai prospera firma ». Deci pentru un liber profesionist poate fi extrem de dificil sa isi gaseasca niste clienti importanti atunci cand concureaza cu niste firme sau agentii mai mari.

Azi independentii sunt din ce in ce mai raspanditi. Si de ce nu ar fi? Este vorba despre o munca fantastica in care isi pot stabili propriul orar, isi pot alege clientii si proiectele, in care au libertate artistica, etc. Dar nu este atat de usor. Iata cateva sfaturi care iti pot fi de folos.

Poti oferi ceva ce altii nu ofera? Trebuie sa fii in masura sa recuperezi unii clienti importanti. Pentru asta insa trebuie sa iti examinezi punctele forte. Poti oferi ceva ce firmele nu ofera?

Actioneaza pe post de ghid. Daca actionezi pe post de ghid si te ocupi de clienti inca de la inceput, de toate problemele lor, clientii vor aprecia faptul ca le furnizezi un confort stiind ca cineva este alaturi de ei in fiecare etapa a procesului.

Foloseste-te de intarzieri in avantajul tau. Firmele mari care au nevoie de schimbari imediate nu isi pot chema marii designeri duminica noaptea la lucru. Unui freelancer insa ii va face placere sa corecteze unele lucruri inainte de prezentarea de luni dimineata.

Cum poti « pescui niste clienti importanti?» In primul rand, poti lucra in week-end, atunci cand marile firme sau agentii sunt inchise. In al doilea rand ii poti da unui client numarul tau de telefon sa te sune imediat daca se intalnesc cu anumite probleme. Un freelancer va raspunde, fie ca e dimineata, fie ca e seara sau noapte. Atunci cand un client stie ca se poate baza pe tine, cu siguranta ca te vei face remarcat.

Deci daca au o intrebare, te pot suna direct, fara sa mai treaca prin receptioniste, fara programare, fara amanari. Acest lucru poate sa contribuie in mod esential la succesul tau. Serviciul cu clientii este cel mai important pentru un liber profesionist.

Dar mai trebuie si sa lucrezi foarte mult, sa fii pregatit sa sacrifici nopti si week-enduri dar la urma urmei ceea ce conteaza cel ma mult este satisfactia clientului. Nu-i asa?

No related content found.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics