Freelancerii si Twitter

Retelele sociale au devenit un must have. Nimeni nu isi mai poate imagina viata fara ele. Daca esti freelancer si inca nu esti prezent pe Twitter, iti prezentam in cele ce urmeaza cateva motive care te-ar putea face sa te razgandesti. Twitter si celelalte retele sociale te pot ajuta sa iti dezvolti o veritabila retea proprie si se pot transforma in niste instrumente incredibile pentru promovare.

Care este utilitatea acestei retele? Twitter este un instrument incredibil pentru « veghe ». In calitate de liber profesionist stii foarte bine ca trebuie sa fii la curent cu cele mai recente informatii din domeniul tau. Twitter iti permite sa urmaresti persoanele care fac actualitatea si sa fii la curent cu absolut totul.

Twitter iti permite si sa fii recunoscut in calitate de sursa de informatii fiabila. Cu ajutorul acestei retele te poti face cunoscut extrem de repede.

Cum iti poti gasi misiuni cu ajutorul retelei Twitter. Cu siguranta ca ai vazut pe Twitter un tweet cu cineva care cauta un freelancer, nu-i asa? Sa stii ca acest lucru se intampla destul de des. Daca esti in cautare de proiecte, de noi sarcini, trebuie sa stii ca Twitter te poate ajuta sa iti dezvolti o strategie pentru a-ti optimiza sansele de a fi ales.

Alegerea cuvintelor cheie. Fa o lista exhaustiva care sa cuprinda toate cuvintele cheie care s-ar putea gasi intr-un tweet al unei persoane care cauta un liber profesionist. Nu ezita si incearca un maximum de combinatii.

Alege apoi un instrument care sa iti permita sa fii informat non stop si cat mai repede cu privire la toate tweet-urile care cuprind cuvintele tale cheie. Te poti folosi de Twilert daca vrei sa fii notificat prin mail.

Ai grija sa nu te transformi intr-un spammer. Aceasta tehnica este foarte eficienta deoarece poti sa fii foarte reactiv. Dar daca cei care te urmaresc vad un tweet din ora in ora poate fi destul de deranjant. Incearca sa fii cat mai precis in proiectele sau sarcinile pe care le vizezi.

Nu este un site magic. Twitter nu este un site magic unde te inscrii si incep sa curga ofertele. Daca vezi ca nu reusesti, incearca sa vezi lucrurile altfel. Poate ca iti lipseste experienta sau poate ca nu ai un portofoliu destul de bun. Deci inainte de a cauta proiecte sau sarcini pe Twitter incearca sa iti imbunatatesti experienta si portofoliul.

Instrumentele precum Twitter Search te ajuta sa cauti anumiti membri ai comunitatii care discuta despre nevoile lor profesionale.

Twitter te ajuta sa iti impartasesti cunostintele si sa le dai mai departe prin unele mesaje, articole pe blog, evenimente, conferinte sau alte forme de informatie impartasita. Daca nu ai timp sa scrii unele articole din domeniul tau poti sa dai share altor articole interesante si sa le faci astfel cunoscute comunitatii tale.

Comunitatea Twitter ii poate ajuta pe cei de aici si sa faca schimb de idei, de opinii, de experienta, sa se confrunte in idei, cei de aici isi pot da cu parerea cu privire la proiectele lor, etc.

Tu esti pe Twitter? Daca nu, ce mai astepti?

No related content found.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics