Freelanceri – cum sa intampinati in mod profesionist clientii

Se intampla ca uneori sa primesti clientii la tine? Unii freelanceri prefera sa se deplaseze si se intreaba cu groaza ce ar face daca ar trebui sa primeasca clientii la ei acasa.

Unii considera poate ca acest lucru ar fi o catastrofa deoarece ar avea nevoie de mai mult timp pentru a se pregati pe ei insisi sau casa lor. Atat ei cat si casa lor trebuie sa fie cat mai prezentabile. Haideti insa sa incercam sa trecem in revista diferitele puncte prin care un client te poate contacta.

Adresa. Unele societati apeleaza la o societate de domiciliu pentru a avea o adresa mai prestigioasa decat a lor. Si freelancerii pot sa faca acest lucru. Poate parea o solutie extrema dar daca ai clienti mai importanti, luxosi sau pretentiosi pe care ii intereseaza inmginea lor si a celor cu care lucreaza, vei reusi mai usor. Te va ajuta sa tintesti si cat mai sus atunci cand vine vorba despre clienti.

Cutia postala. Poti apela si la o cutie postala din interiorul unui birou de posta, contra unei sume lunare.

Telefonul. Ar trebui sa dispui de doua telefoane sau de doua linii, una personala si una profesionala. Poti insa sa apelezi si la o solutie pe Internet, cum ar fi Skype, pe care il poti folosi pentru apelurile tale profesionale.

Un blog sau un site Internet. Site-ul tau Internet sau blogul tau sunt doua instrumene importante care te ajuta sa te faci remarcat si care transmit o anumita imagine despre tine si despre munca ta. Un motiv in plus pentru a avea mare grija la spatiul pentru contact. Numere de telefon, adrese de e-mail, formulare de contact… Trebuie si sa verifici in mod regulat daca totul functioneaza asa um trebuie. Trebuie sa fie in mod imperativ accesibile de pe prima pagina, via o pagina de contact.

La tine acasa. Daca ai un birou la tine acasa si mai bine. Dar atentie insa. Trebuie sa fie ordine aici, sa fie cat mai bine ingrijit, trebuie sa inspire profesionalism si seriozitate. Macar atunci cand astepti niste clienti la tine acasa.

Nu uita nici de spatiile pentru coworking care te ajuta sa te bucuri de un spatiu minunat in care iti poti desfasura activitatea. Si aici iti poti intampina clientii. Intereseaza-te la tine in oras daca exista spatii pentru coworking.

Tu unde sau cum iti primesti clientii?

No related content found.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics