Freelancer- unde si cum imi gasesc clientii?

Atunci cand esti freelancer in Romania, ai o singura obsesie – sa iti gasesti clienti si cat mai multi bineinteles. Fara ei nu ai nicio valoare. Doar ca nu este mereu usor sa ii gasesti. Iata cateva piste care te vor ajuta sa mergi la vanatoare si sa vii cu cateva trofee.

Misiuni pentru freelanceri. Exista numeroase site-uri pentru freelanceri care posteaza anunturi printre care si congrazie.ro. Inscrie-te, studiaza anunturile, adauga propriul tau anunt, prezinta-ti serviciile si aboneaza-te la newsletterele unor site-uri pentru a primi cele mai recente anunturi. Iata o sursa potentiala pentru a gasi de munca si clienti cat mai multi deloc de neglijat.

Site-ul tau Internet sau blogul tau. Daca nu ai inca unul, fa-ti unul. Daca dispui deja de o prezenta pe Internet ar fi bine sa te intrebi urmatorul lucru – cat este de primitor pentru (viitorii) clienti. Atentie insa- nu te amagi sau nu te minti singur. Daca site-ul sau blogul tau nu arata deloc profesionist este posibil sa fi pierdut deja cativa potentiali clienti. Poti apela si la o solutie de Virtual Business Card cum este cea de la virtualme.info.

Deci ar fi bine sa reactionezi imediat. Descrierea serviciilor tale ar fi bine sa fie precisa, completa si cat mai bine scrisa. Daca cineva doreste sa te contacteze dispune de toate mijloacele necesare – formular de contact, e-mail, telefon… Verifica totul.

Forumuri, bloguri….. mereu si mereu. Exista bloguri pentru graficieni, comunitati pentru fotografi, pentru redactori, pentru dezvoltatori PHP, pentru specialisti…. Fiecare profesie dispune de locuri specializate pe Internet. Participa deci cat mai mult la discutii si fa schimb de pareri si de experienta. Iata o modalitate excelenta de a te face cat mai cunoscut si de a-ti imbogati experienta intrand in contact cu alti specialisti ca si tine. Un sfat- daca ai o pasiune fa la fel pe un forum specializat si fa-te si aici cunoscut pentru ca ceilalti membrii sa stie cu ce te ocupi.

Retelele sociale. Facebook, Viadeo, Linkedin… sunt un must have daca iti doresti sa iti dezvolti activitatea de freelancer. Pe Facebook de exemplu la status poti sa aununti un nou proiect, sa cer un sfat sau sa impartasesti o idee…

Google este si el un foarte bun prieten. Scrie in casuta de Google caut + specializarea ta. Cu siguranta ca vei fi foarte surprins cand vei vede rezultatele. Fa acest lucru in mod regulat. Poti folosi si motorul de cautare Google pentru a seta o alerta pentru un cuvant sau un grup de cuvinte si sa primesti in mod automat un email cu privire la aceasta alerta.

O retea de freelanceri. Multi freelanceri evita sa aiba prieteni tot liber profesionisti ca si ei deoarece au impresia ca le vor face concurenta. O mare greseala. Pe congrazie.ro ai cea mai mare retea de socializare dedicata freelancerilor. Aici ai la dispozitie toate avantajele unei retele de socializare: profil, prieteni, followers, postezi pe wall, share fisiere, share video, likes, mesagerie interna, grupuri de discutii.

In plus, ai unele instrumente profesionale puse la dispozitie : deschidere de proiecte (job-uri), licitare pentru proiecte, postare de anunturi de vanzare-cumparare, deschizi dezbateri de tipul intrebari-raspunsuri, comunicare prin video chat.

Tu ce alte idei ai? Cum iti gasesti clientii?

No related content found.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics