Ai profilul unui freelancer?

 Nu toata lumea este facuta pentru a deveni freelancer. Inainte deci de a te lansa in aceasta activitate, cel mai bine ar fi sa iti pui aceste intrebari primordiale.

  • Ce ma diferentiaza de altii care lucreaza si ei ca si freelanceri?
  • Sunt capabil sa imi administrez orarul, sa respect unii termeni limita impusi de catre clientii mei?
  • Sunt capabil sa lucrez de acasa pe post de freelancer?
  • Sunt capabil sa incep mai de jos si sa accept unele contracte de freelancer care nu sunt atat de satisfacatoare la inceput pentru a intra incet –incet in aceasta lume si pentru a reusi?

De asemenea ai profilul unui freelancer daca te astepti ca un loc de munca sa vina cu urmatoarele avantaje si daca vrei sa indeplineasca urmatoarele lucruri:

–         locul tau de munca trebuie sa fie locul in care sa poti sa controlezi totul si nimeni si nimic sa nu iti poate dicta ceea ce sa faci.

–         daca nu iti doresti sa lucrezi vineri nu trebuie sa fii obligat sa faci asta. Daca vrei sa lucrezi patru ore pe zi este posibil. Tu esti cel care decide si care isi face programul.

–         poti sa lucrezi pe cont propriu, vrei sa stapanesti drumul pe care o ia cariera ta si prin extensie viata ta si viitorul tau.

–         vrei sa iti alegi proiectele care te intereseaza si iti stabilesti propriile tale tarife.

–         vrei sa fii complet independent si vrei sa scapi de rutina unui loc de munca plictisitor si al unor oameni asa –zisi « normali ».

–         nu vrei ca nimeni sa se uite la ceas atunci cand intarzii. Te poti trezi la ora la care vrei, sa bei o cafea si sa te apuci de lucru atunci cand vrei. Poti lucra in pijama sau in lenjerie fara sa trebuiasca sa te imbraci ca sa mergi la birou la ore fixe. Nu mai este nevoie sa pierzi ore intregi pe drumul la munca.

–         freelancingul este cel care iti permite sa ramai tu insuti in orice circumstante oricare ar fi clientii cu care lucrezi sau oricare ar fi domeniul in care activezi.

–         vrei sa poti sa iti petreci mai mult timp cu familia, organizandu-ti orarul in asa fel incat sa nu mai trebuiasca sa lucrezi cand cei dragi se intorc acasa.

–         vrei sa fii flexibil si sa ai in acelasi timp foarte mult timp liber si un salariu mai mult decat confortabil pentru a putea profita din plin de viata.

–         salariul tau poate sa fie exponential deoarece tu esti cel care decide tarifele, proiectele si orele de munca, dar si banii care iti revin de drept.

–         nu esti salariat, deci cu cat lucrezi mai mult cu atat vei avea mai multi bani.

Deci daca ti se potriveste acest profil inseamna ca esti dintre aceia care isi irosesc talentul si ambitia intr-o activitate salariala sau intr-o situatie in care iti cauti de lucru. Ar fi timpul sa incepi si sa iti faci un cont pe congrazie.ro !

No related content found.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics