Co-working, un concept ideal pentru dezvoltarea retelei sociale

Ce inseamna co-working? Co-working-ul este inainte de toate o stare de spirit care le permite liberilor profesionisiti sa lucreze foarte efficient mai ales fara constrangeri si fara probleme. Te ajuta mai ales daca esti freelancer si sa iti dezvolti reteaua sociala. Independentii care se folosesc de co-working cauta aici un mediu de lucru colaborativ dar si unele prestatii profesionale – sali pentru reuniuni, sali informatice, un spatiu pentru recereere… si asta pentru un buget destul de restrans.

Aceasta idee este destul de interesanta pentru freelanceri dar si pentru cei care fac alte activitati si care nu vor sa ramana izolati la ei acasa. Notiunea de munca impartasita incurajeaza schimbul si dechiderea unei retele pentru cei care muncesc. Reteaua sociala se poate dezvolta in acest mediu. Un liber profesionist trebuie deci sa profite de acest lucru.

Co-working nu mai inseamna o munca la domiciliu dar nu inseamna nici munca in cadrul unei firme. Aceste spatii, care sunt inca putine in Romania incep sa se dezvolte incet-incet si permit numerosilor profesionisti sa beneficieze de spatii  de munca confortabile si destul de bogate din punct de vedere social.

La origine, conceptul de co-working raspunde unei nevoi crescute si este impusa de catre liberii profesionisti care sunt din ce in ce mai multi, o comunitate care are nevoie de o puternica retetea de partaj si de solidaritate fara sa renunte insa si la confortul pe care il poate aduce munca de acasa. Aceste spatii sunt cunoscute si pentru faptul ca pot favoriza creativitatea.

Cum te poate ajuta acest co-working sa iti dezvolti reteaua sociala? Co-working-ul se desfasoara intr-un spatiu confortabil si util care este consacrat freelancerilor si persoanelor care vor sa se dezvolte mereu, care simt nevoia de schimbare si care au multe idei. Cum sa nu iti dezvolti aici reteaua sociala?

In plus, co-working-ul raspunde si unei veritabile  problematici cu care se confrunta destul de des freelancerii. Este vorba despre izolare. Un liber profesionist va gasi o mare utilitate in a putea folosi un spatiu de munca profesionist, pentru a putea urma sau duce la bun sfarsit un proiect cu colaboratorii sai. Aici mai pot schimba si unele idei sau sa isi si primeasca unii clienti intr-un spatiu de munca foarte placut.

La un anumit moment dat creatorii de firma si frelancerii au aceeasi problema – trebuie sa schimbe aerul, au nevoie de spatiu, de noutate, de relatii sociale, de inovatie si de dezvoltare. Spatiile dedicate co-workingului sunt gandite astfel pentru ca sa poata raspunda tuturor acestor nevoi pentru a insoti antreprenorii si liberii profesionisti in reusita lor.

Avantaje. Locurile pentru co-working sunt studiate pentru a permite unui freelancer sa isi impregneze spatial si sa isi dezvolte creativitatea si reteaua sociala.

–         spatiile de munca sunt senine si calme.

–         te vei simti aici ca la tine acasa.

–         vei putea lucra fara probleme in propriul tau ritm.

–         poti colabora cu cine vrei.

–         poti profita de un spatiu de munca placut, spatios, cu un mobilier adaptat, cu conexiune la internet, etc.

–         ai si un spatiu pentru cafea sau luat masa, un tarif atractiv…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Web Analytics