Idei preconcepute despre freelanceri

Cu siguranta ca ai auzit si tu unele legende sau idei preconcepute despre freelanceri. Unele nu au insa nicio legatura cu realitatea.

Nu toata lumea a avut pana acum ocazia sa lucreze cu un freelancer. Sau nu toti au un liber profesionist in cercul lor de prieteni. Din aceste motive exista o multime de mituri, de idei preconcepute si de adevaruri partiale. Iata care sunt cele mai des intalnite.

Motivul pentru care freelancerii lucreaza pe cont propriu– este urmatorul- acestia lucreaza ca si independenti pentru ca nu isi gasesc un loc de munca « adevarat. » Aceasta idee preconceputa este una din cele mai raspandite si care este cea mai putin veridica. Multi freelanceri au ales sa treaca la statutul de independenti dupa ce au avut o experienta ca si salariati. Acestia au vrut cu siguranta sa evolueze, sa caute noi provocari. Cel mai adesea sunt in cautare de noi responsabilitati si de noi motivatii.

Freelancerii au o munca mai putin stresanta. Libertatea de a alege orele de munca este cu siguranta unul din principalele avantaje al statultului de independent. Freelancerii trebuie deci sa faca totul de la cautarea clientilor, la plata, la facturi… Pentru ei dictonul « timpul inseamna bani » se verifica.

Munca realizata de catre freelanceri nu este atat de calitativa ca si cea a firmelor. Cu siguranta ca un singur freelancer nu poate indeplini o munca pe care poate sa o faca o firma care are mai multi salariati. Dar asta nu are nimic de-a face cu calitatea muncii lor. Cel mai adesea, freelancerii sunt experti intr-un singur domeniu – au toate competentele necesare pentru a realiza toate proiectele si au multa experienta si creativitate pentru a propune solutii pentru orice problema care se iveste. Freelancerii sunt si la curent cu toate noutatile. Cunostintele lor au drept rezultat o munca de calitate.

Freelancerii nu termina niciodata treaba la timp. Pentru freelanceri, fiecare contract, sarcina sau proiect are o importanta particulara. Daca lucreaza in mod satisfacator, pot sa obtina mai departe de lucru de la acelasi client. Astfel, daca nu termina la timp sau daca calitatea nu este satisfacatoare, acestia cu siguranta ca nu vor primi noi proiecte sau sarcini. Calitatea si punctualitatea sunt deci niste calitati esentiale pentru un freelancer. Gestionarea timpului este si ea o calitate esentiala.

Este dificil pentru clienti sa isi gaseasca noi clienti si noi contracte. Freelancerii nu sunt specialisti doar in domeniul lor. Acestia sunt si comercianti, sunt designeri, programnatori sau traducatori. Sunt si experti in marketing sau comert. Nu este deci dificil pentru ei sa se vanda.

Oricine poate sa devina freelancer. O alta idee preconceputa foarte raspandita. Doar cei mai buni au succes in calitate de freelanceri. Pentru asta au nevoie de disciplina, de simtul responsabilitatii si de motivatie. Unii insa prefera sa aiba pe cine sa conduca, sa le dea sarcini decat sa lucreze pe cont propriu. Pentru ca daca toata lumea ar fi un freelancer ar fi cam plictisitor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics