Freelancer – dezvolta-ti reteaua personala

In calitate de liber profesionist, ai ales cartea libertatii. Asta vine cu un pret, bineinteles, dar iti permite si sa ramai autonom si nesuburdonat unei persoane care sa iti coordoneze activitatea. Acest mod de lucru cere fara indoiala o exigenta de autonomie care implica pentru unii unele dificultati cotidiene mai ales atunci cand vine vorba despre gasirea primelor proiecte. Deci sa iti tesi o retea profesionala poate fi deci o modalitate ideala de a o rupe cu izolarea. Descopera cum.

Retea profesionala, reteaua scolii dar si retea personala. Numele de retea profesionala este destul de vast. Aceasta include toate cunostintele tale actuale si trecute cu care ai putut sa colaborezi- fosti colegi de lucru, angajati, clienti, furnizori, concurenti… Aceste persoane iti vpr putea fi extrem de utile atunci cand esti in cautare de oportunitati sau de misiuni.

Pentru asta trebuie sa iti spui ca inainte de toate o retea profesionala nu este o modalitate de a ajunge in mod gratuit la unele privilegii ci mai degraba unul de a favoriza schimburi reciproce cu avantaje reciproce.

Ajutandu-i pe altii atunci cand ai nevoie- iata o modalitate ideala de a te face apreciat de catre cei din anturajul tau. Cu siguranta ca la un moment dat te vei putea bucura de rezultatele muncii tale.

Ramanand in contact profesional si legand in acelasi timp unele relatii de amicitie cu vechii tai parteneri de lucru iti vei imbunatati sansele de a fi selectat pentru niste misiuni viitoare. De exemplu, daca mai suni un client sa vezi cum merg lucrurile dupa ce l-ai ajutat, este un semn de angajare si de atentie din partea ta. Poate ca pana la acel moment alte probleme au aparut si vor putea fi rezolvate. Asta inseamna alte sarcini sau proiecte pentru tine. Cel cu care vorbesti te poate chiar dirija inspre o alta oportunitate de care a auzit vorbindu-se.

Daca nu mai ai resurse in termeni de retea profesionala, te poti indrepta apoi inspre cea familiala – prieteni, apropiati, familie… Cu siguranta ca acestia te vor putea ajuta avand in vedere ca meseria de liber profesionist iti permite sa fii mai deschis si mai polivalent.

Nu rata deci nicio ocazie de a te deschide, de a te face vizibil sau de a observa orice sansa care ti se poate oferi –cina, evenimente sportive, intalniri cu prietenii, cu fostii colegi, etc. Aici ai putea afla niste informatii capitale cum ar fi unele nevoi de recrutare sau perspective de noi colaborari.

Te poti face si mai vizibil pe Internet. Te-ai gandit deja la o retea sociala? Este un instrument interactiv extrem de util pentru tine care te poate ajuta sa iti depui un Cv online si sa interactionezi cu diferite persoane din diverse domenii. Blogul sau un cont de Twitter sunt alte idei bune. Un cont de Twitter te va ajuta sa ramai conectat la o retea cu peste cateva milioane de utilizatori.

Toate aceste instrumente nu au decat un singur scop- sa te faca vizibil, cunoscut. Reteaua ramane cel mai bun instrument pentru un freelancer.

No related content found.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics