Cum poţi câştiga peste 16 dolari pe oră din munca online

În luna iunie 2013, cu 88% mai mulți freelanceri români își câștigau existența din proiectele derulate online, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată un raport realizat de Elance, una dintre cele mai mari platforme de freelancing şi muncă online la nivel mondial. Arhitecții, inginerii și specialiștii IT au câștigat cele mai mari tarife orare în al doilea trimestru al acestui an, iar media tarifelor orare pentru toate categoriile de oferte de muncă a fost de 16,2 dolari.

Tot mai mulți freelanceri români își găsesc de lucru prin intermediul platformelor de freelancing. În luna iunie a acestui an, numărul românilor care își câștigau existența lucrând online prin intermediul platformei Elance.com era cu 88% mai mare comparativ cu anul trecut.

Raportul dezvăluie că numărul companiilor din întreaga lume care au făcut angajări prin intermediul platformei a crescut, în 2013, cu 51% față de anul trecut. Mai mult de 800.000 de companii au investit peste 830 de milioane de dolari, până la această dată, pentru a angaja online forța de muncă necesară. Creșterea reflectă preferința crescută a companiilor de a contracta profesioniști independenți online, o piață estimată că va ajunge la 5 miliarde de dolari până în anul 2015.

Creșterea numărului de freelanceri români care își câștigă existența sau își suplimentează veniturilea prin intermediul Elance vine ca urmare a numărului tot mai mare de proiecte acordate acestora. Nu mai puțin de 4.599 de proiecte au fost acordate freelancerilor români în al doilea trimestru al acestui an, în creștere cu 126% față de anul trecut.

Cele mai multe proiecte au fost încredințate contractorilor care lucrează în domeniile Design și Multimedia, dar și IT și Programare, dar cea mai mare creștere a fost înregistrată de categoriile Inginerie și Producție (495%) și Suport Administrativ (267%). Cele mai căutate competențe printre freelancerii români sunt programare PHP și MySQL, dar există o cerere tot mai mare și pentru programatori iPhone, iOS, iPad și Android.

“România își menține poziția de piață cheie pentru Elance, continuând să ofere un număr tot mai mare de profesioniști care dispun de abilități tehnice, într-o perioadă în care cererea pentru aceste competențe este în creștere la nivel mondial”, declară Kjetil Olsen, Vice Președinte Elance pentru Europa.

Numărul românilor care s-au înscris pe platforma de freelancing și muncă online pentru a-și găsi de lucru s-a triplat. Nu mai puțin de 5.701 de români s-au înscris pe platforma de freelancing în al doilea trimestru din 2013, în creștere cu 316% față de anul trecut. În prezent, peste 31.000 de români sunt înscrisi pe platforma.

Arhitecții, inginerii și specialiștii IT au câștigat cele mai mari tarife orare în al doilea trimestru al acestui an, iar media tarifelor orare pentru toate categoriile de oferte de muncă a fost de 16,2 dolari.

Topul competențelor freelancerilor români:

Programare PHP
Programare MySQL
CSS
Programare HTML
Design Grafic
Programare iPhone
Programare JavaScript
Photoshop Design
Programare AJAX
Illustrator

România nu este singura țară din Europa Centrală și de Est care a înregistrat o creștere masivă în al doilea trimestru al acestui an. Țări precum Croația, Polonia și Serbia au urmat același trend, înregistrand cu peste 90% mai multe proiecte acordate freelancerilor locali în al doilea trimestru din 2013.

În prima jumătate a anului, Elance înregistrat o creștere robustă la nivel global: 170.000 de noi companii s-au înscris pe platforma de muncă online, iar numărul total al freelancerilor a crescut cu peste jumătate de million, ajungând la 2,8 milioane de freelanceri. Numai în prima jumătate a acestui an contractorii înscrisi pe Elance.com au câștigat peste 130 de milioane de dolari. Pentru a face față creșterii masive din ultimele luni, compania și-a extins operațiunile la nivel global.

Elance este prezentă pe piața din România prin intermediul a șase mobilizatori ce fac parte dintr-un program global inițiat de compania de origine americană. Programul se concentrează pe oferirea de sesiuni gratuite de training, dar si consiliere pentru freelanceri și companii despre modul în care se poate construi o carieră sau o firmă de succes folosind platforma de munca online.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cum-poti-castiga-peste-16-dolari-pe-ora-din-munca-online_1253292.html

No related content found.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics