Freelancingul vazut din mai multe unghiuri

Tag for Technorati: ARDYJ9PEXUX3

Indiferent daca va ganditi sa deveniti freelancer, sau sunteti deja un freelancer recunoscut, nu ar trebui sa nu luati in calcul un lucru, si anume sa cereti un sfat de la un agajat cu norma intreaga si sa trageti concluzii utile cu privire la posibilitatile de a practica ceea ce stii sau iti place, intr-un cadru organizat intr-o intreprindere sau ca si freelancer.

De ce ai nevoie pentru biroul tau amenajat acasa, ce utilitati ( internet, telefon, fax, etc) iti trebuie, sau echipamente de birou ? O camera linistita, un laptop performant sau desktop foarte bun pentru cei care lucreaza ca freelance graficieni, imprimanta color sau alb-negru, capacitati de stocare date, telefon, conexiune buna la internet si o camera de protocol amenajata pentru ca va trebui sa te intalnesti cu clientii intr-un cadru formal.

Creeaza-ti o adresa de email si un site de prezentare pe internet. Iti va fi mai usor daca folosesti teme wordpress gratuite. Prezinta-ti aptitudinile si skill-urile si da exemple de joburi duse la bun sfarsit. Eventual daca ai recomandari de la clienti multumiti, poti sa le postezi pe site-ul de prezentare. Intr-o sectiune separata poti sa-ti prezinti portofoliul de lucrari, care ar trebui sa impresioneze potentialii clienti.

Mai departe, fa un studiu de piata online pentru a identifica competitia, nivelul de preturi practicate, si mai important – ce vor clientii si apreciaza la un freelancer. Trebuie sa vezi cat cere un freelancer pe ora, atentie este o diferenta intre pretul cerut si platit de un freelancer pe un site cu incidenta internationala, cum ar fi freelancer.com, si pretul cerut de un freelancer pe un site local, din Romania, cum ar fi congrazie.ro.

Cauta o lista de companii din domeniul tau de expertiza, care consideri ca ar putea fi interesate sa colaboreze cu un freelancer, si poti sa le target-ezi fie cu un email de prezentare sau Cv, fie printr-un contact direct telefonic. De asemenea cauta situatii de networking social, care sunt foarte utile pentru promovare si te pot ajuta.

Inregistreaza-te pe site-urile dedicate de recrutare freelanceri. Atentie, numeroase site-uri freelancer percep taxe pentru inregistrare, sau pentru a putea licita pentru proiectele postate. Aceste sume percepute, in principiu se pot amortiza usor, daca iti propui o activitate de tip freelancer si licitezi la multe proiecte. Unele site-uri percep sume de bani pentru a  te afisa cu prioritate in lista de cautare a angajatorilor pe anumite cuvinte cheie. Depinde de tine. si de ceea ce stii sa faci, daca poti plati aceste taxe si ti le poti amortiza, in mod evident.

Avantajul inscrierii pe astfel de site-uri, este ca poti lucra de acasa joburi pentru oricine doreste sa te angajeze din lumea asta. Ai garantia ca primesti banii pentru munca prestata, daca realizezi job-ul la care te-ai angajat, in termenul de timp la care te-ai angajat.

Si in Romania exista cateva astfel de site-uri. Site-ul nostru de freelancing www.congrazie.ro, ofera functionalitatile oferite de site-urile internationale in mod gratuit. Te poti promova gratuit ca Freelancer in Romania, poti licita pentru proiectele postate, gratuit, si daca realizezi job-urile la care te-ai angajat vei primi calificative bune sau foarte bune. Astel vei fi ales si alti angajatori si vei primi mai multe joburi.

Iti uram succes in activitatea de Freelancer !

No related content found.


4 Thoughts on “Freelancingul vazut din mai multe unghiuri

  1. Pingback: Mercenarii (Freelancerii) | Freelancer Romania

  2. Pingback: Mercenarii (Freelancerii) | Microjoburi www.zerodesk.ro

  3. Pingback: Mercenarii (Freelancerii) | Freelancer

  4. Pingback: Mercenarii (Freelancerii) | Rediscover Summation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

 
Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics