Freelanceri –adoptati aceste 5 bune obiceiuri financiare

Daca esti freelancer, stii foarte bine deja ca aspectul financiar este unul destul de sensibil, mai ales daca esti la inceput. Trebuie sa ai si unele economii in cazuri de urgenta sau in caz ca nu ai destui clienti, trebuie sa stii cum sa ii administrezi pentru a face fata cheltuielilor….noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi care s-ar putea sa iti fie de folos.

Trebuie sa tii banii acolo unde vrei. In buzunar. Sa fii stabil din punct de vedere financiar este un lucru crucial care iti va asigura succesul pe termen lung in activitatea ta de freelancer. Da, banii sunt inevitabili. Sunt esentiali pentru activitatea ta. Fara bani nu vei reusi sa continui relatia ta cu clientii si nu vei avea o munca de calitate.

Trebuie sa ai o anumita siguranta financiara. Inainte de a renunta la activitatea ta de salariat, trebuie sa te asiguri ca vei avea o anumita siguranta financiara. Trebuie sa iti calculezi foarte precis bugetul. Sa stii care sunt cheltuielile si care vor fi si castigurile. Trebuie sa prevezi si o anumita perioada fara venituri pana vei demara asa cum trebuie in activitatea ta.

Fii cat mai organizat. Daca nu vei reusi sa fii organizat nu vei reusi deloc sa ai succes pe plan financiar. Tine toate facturile intr-un document Excel pentru a vedea cine trebuie sa te plateasca si cand. Exista si numeroase alte aplicatii care pot fi foarte utile pentru tine.

Cere 50% la inceput, 50% la final. Iata o optiune la care apeleaza destul de multi freelanceri. Stabilesc un contract in care clientul plateste 50% la semnare si 50% cand proiectul este dus la bun sfarsit. Vor avea si putin capital astfel. O alta metoda- sa fie platiti un sfert la semnare, un sfert cand proiectul a avansat bine si restul la final. Intarzierile sau perturbarile sunt astfel evitate. Si nu mai trebuie sa astepte mai mult timp decat a fost prevazut.

Invata sa zici Nu. Sa zici Nu, nu este un lucru usor pentru multi dintre voi. Nu-i asa? Dar este un cuvant necesar si unul cu care trebuie sa te obisnuiesti in activitatea ta de freelancer. Antreneaza-te pentru a-l spune cat mai tare si cat mai hotarat. Trebuie deci sa stii cum sa zici Nu unui client care vrea sa iti dea mai putin decat valorezi. Fii politicos, diplomat dar ferm pe pozitie. Sunt preturile tale care nu trebuie sa se schimbe pentru nimeni. Este munca te pentru care pui suflet. Nu are niciun rost sa pierzi timpul sau banii cu un client care nu stie sa iti aprecieze munca.

Iata deci care sunt cele cateva sfaturi sau reguli de care ar trebui sa tii cont. Trebuie sa stii cum sa obtii ce este mai bun din cariera sau meseria ta. Trebuie sa faci anumite alegeri intelgente. Trebuie sa stii cat valorezi si sa fii cat mai organizat in tot ceea ce faci. In caz contrar vei risca sa treci de la freelancer la somer.

No related content found.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

Hide me
Sign up! Veti fi la curent cu informatii utile oricarui freelancer.
Name: E-Mail:
Show me
Web Analytics